Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

Brežice, 16. in 17. 2. 2024

Strokovno izobraževalni center Brežice je za svoje bodoče dijake in njihove starše pripravil zelo zanimive, poučne in zabavne informativne dneve. Sodelovala je množica dijakov, profesorjev in drugih delavcev šole, ki so svoje predstavitve pripravili pod mentorstvom Sanje Antolič in Aleksandre Kušić.

Oba dneva sta bila zelo obiskana. Po uvodnem kulturnem programu v šolski telovadnici, ki je na zabaven način prikazoval našo prihodnost v rokah umetne inteligence, je vse zbrane pozdravila ravnateljica dr. Mojca Tomažin. Poudarila je pomen znanja za pridobitev poklicev ekonomist, varuh predšolskih otrok, medicinska sestra/brat in trgovec, ki jih šola ponuja tako za vseživljenjsko učenje kot za uspešno delo in nadaljnji študij na višjih in visokih šolah ter nekaj fakultetah. Svetovalna delavka Alenka Pečnik Kranjec je prisotnim predstavila vpisne pogoje. Šola letos razpisuje po en oddelek za vsak program, in sicer zdravstveni tehnik, predšolska vzgoja, ekonomski tehnik (vsi trije so 4-letni programi), trgovec ( 3-letni program) in PTI ekonomski tehnik (3 + 2 leti). 

Sledila je predstavitev šolskih pevcev, plesalcev in športnikov ter zanimiv skeč, s katerim so dijaki poudarili pomen razvijanja dobrih medčloveških odnosov v obdobju, ko svetu vse bolj vladajo individualizem, roboti in umetna inteligenca.

V nadaljevanju so se vsi programi predstavili v obliki stojnic, kjer so dijaki in profesorji podajali zanimive informacije in odgovarjali na vprašanja obiskovalcev. Po vodenem ogledu šole so se bodoči dijaki zbrali v posebnih učilnicah, kjer so bile delavnice, ki so prikazovale delo in utrip šole. Starši in drugi spremljevalci pa so v šolski avli poklepetali s profesorji in med seboj ob prigrizku in kavi.

Višja strokovna šola Brežice se je predstavila v svojih prostorih v drugem nadstropju. Šola ponuja dva študija, in sicer ekonomist in velnes. Oba trajata 2 leti in prinašata 6. stopnjo izobraževanja. Utrip šole so predstavili ravnateljica Hermina Vučajnk Šarić, profesorji, študenti in diplomanti šole ter predstavniki delodajalcev, ki kader iz Višje strokovne šole Brežice zelo vabi med svoje vrste. Diplomanti višjih strokovnih šol imajo v svojem izobraževalnem programu kar 800 ur praktičnega izobraževanja, kar omogoča neposreden stik med delodajalci in študenti, zato si ti pridobijo zelo uporabne kompetence.

Vsem bodočim dijakom in študentom želimo, da bi se dobro odločili in se vpisali na tiste programe in smeri, ki jih veselijo in jim bodo prinesli srečo in uspeh v življenju.

Za SIC Brežice: Metka Galič
Foto: M. Galič

(Skupno 323 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost