Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

Obisk posavskih podjetij

DIJAKI EKONOMSKE IN TRGOVSKE ŠOLE SO OBISKALI KMEČKO ZADRUGO KRŠKO, EVROSAD IN INO BREŽICE

V petek, 15. 3. 2019, so dijaki Ekonomske in trgovske šole Brežice v spremstvu mentoric, prof. Katje Bogovič in prof. Mojce Ogorelc, obiskali tri posavska podjetja v sklopu projekta Mladi mladim, ki poteka  v okviru evropskega projekta Zavezništvo za mlade, na pobudo evropskega poslanca g. Franca Bogoviča. Ekonomska in trgovska šola Brežice spoznava aktualno evropsko kmetijsko politiko. Na šoli so v okviru projektno raziskovalne skupine sestavili raziskovalna vprašanja za posavska podjetja: Evrosad, Ino Brežice in Kmečko zadrugo Krško, s katerimi so se povezali v projektu.

Vsa podjetja so dijakom predstavili njihovi direktorji, pojasnili vizijo podjetja, prodajo in trženje njihovih izdelkov ter aktualno digitalizacijo kmetijstva. Prav tako  želijo dijaki opozoriti na probleme slovenskega kmetijstva, možnosti boljšega povezovanja s šolami, možnosti in priložnosti, kako povečati zanimanje mladih za poklice v kmetijstvu ter poiskati nove izzive za posavsko kmetijstvo, ki bi jih želeli kasneje implementirati v prakso.

Dijaki so s posavskimi gospodarstveniki opravili obsežne intervjuje, si ogledali in posneli posamezna podjetja, proizvodne procese ter izdelke, spoznali in pridobili nova znanja ter izkušnje. Posamezna podjetja so dijakom strokovno predstavili: Kmečko zadrugo Krško z.o.o. je predstavil direktor Janez Živič, podjetje Evrosad d.o.o. Krško direktor Boštjan Kozole in podjetje INO Brežice d.o.o. direktor Aleksandar Cvetanovski.

Cilj projekta Mladi mladim je spodbuditi mlade k zanimanju in spoznavanju nekaterih evropskih politik ter povezovanje regionalnega gospodarstva s srednjimi šolami, z namenom, da mladi spoznajo priložnosti za kariero v domačem okolju, hkrati pa se mladim in šolam predstavijo tudi podjetja v regiji.

Ekonomska in trgovska šola Brežice

(Skupno 642 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost