Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

Strokovno izobraževalni center Brežice se je tudi v letošnjem šolskem letu vključil v projekt, katerega namen je ozaveščanje pomena ohranjanja pisanja z roko.

V Tednu pisanja z roko 2022 smo spodbujali »lepo« pisanje, čitljivo in tekoče. Trudili smo se pisati s pisanimi črkami. Pogovarjali smo se o namenu projekta ter o pomen ohranjanja pisanja z roko. To je še posebej pomembno v času, ko vsi nekam hitimo ter pozabljamo na lepopis in lepo besedo. Možnost sodelovanja v projektu so imeli vsi dijaki in profesorji naše šole.

Teden pisanja z roko smo na šoli začeli že pred novim letom. Pri pouku slovenščine so dijaki vseh razredov s profesoricami Stašo Kerin, Sanjo Antolič in Patricijo Rudolf izdelovali simbolična božična darila in napisali voščila za lokalno skupnost.

Nadaljevali smo s pisanjem listkov, na katere smo s pisanimi črkami zapisali: To je moja pisava. Ponosna (ponosen) sem nanjo, saj je izvirna in neponovljiva.

Nekatere dijakinje in dijaki so zapisali tudi nekaj misli o pomenu pisanja z roko. Razmišljali so o prednostih pisanja z roko, o pomnjenju zapisanega in načinu komuniciranja preko pisem. Zaposleni pa smo zapisali najrazličnejše misli, ki so se nas dotaknile. Določene misli smo z dijaki tudi analizirali s knjigo Analiza pisave z malo zabave.

Ob koncu projekta smo zaokrožili celoto letošnjega projekta z razstavo naši izdelkov v šolski avli, kjer so na ogled vsem dijakom, zaposlenim ter obiskovalcem šole.

Vse naše aktivnosti so zajete v priloženem filmčku https://video.arnes.si/watch/jw86l6967glv

Koordinatorica projekta
Deja Avsec

(Skupno 128 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost