Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

V skladu z vsemi navodili NIJZ smo na Ekonomski in trgovski šoli Brežice z veseljem odprli vrata za letošnje novince. Trenutno je v prve letnike vpisanih na novo 111 dijakov, se pa številka še veča.

V novem šolskem letu 2020/21 izvajamo pet izobraževalnih programov srednje poklicne in srednje strokovne izobrazbe: 3-letni program trgovec, 4-letne programe ekonomski tehnik, predšolska vzgoja in zdravstvena nega ter 2-letni program PTI ekonomski tehnik. Skupaj je trenutno vpisanih 312 dijakov, pričakujemo pa, da se bo številka do 15. septembra še povečala, saj so vsi poklici zelo zaposljivi, hkrati pa omogočajo zelo uspešno nadaljevanje šolanja na višjih in visokih šolah ter tudi na fakultetah, kar prepoznavajo tudi bodoči dijaki in njihovi starši.

Slika 1: Prva generacija dijakov in dijakinj zdravstvene nege v Brežicah s svojo razredničarko Martino Peterlin

Poleg že utečenih programov smo veseli, da smo uspeli zagotoviti vse potrebno za uspešen vpis in pričetek šolanja prve posavske generacije dijakov v programu zdravstvena nega, ki je še kako perspektiven. Dijaki in profesorji so se zelo prisrčno pozdravili z nasmeški in lepimi besedami, v upanju, da bo letošnje leto čim bolj zdravo in uspešno. Vsem dijakom želimo lepe srednješolske dni, veliko novega znanja in dobrih prijateljev.

Za ETrŠ Brežice: Metka Galič
Foto: Metka Galič

(Skupno 723 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost