Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

sBIBLOS

Od 1. novembra si lahko dijaki v šolskih knjižnicah izposodijo tudi e-knjige, ki so na voljo prek nove platforme sBiblos. E-knjige je mogoče brati na osebnem računalniku, pametnem telefonu, tablici ali e-bralniku.

Posebej za šolske knjižnice prilagojeno platformo sBiblos upravlja Zavod Beletrina, sama platforma pa je povezana s knjižničnim sistemom Cobiss, ki ga upravlja javni zavod Izum.

Prek sBibilosa si lahko dijaki izposodijo največ tri e-knjige hkrati in največ deset e-knjig na mesec. Vračilo e-knjig bo potekalo avtomatsko. Po preteku roka se bo e-knjiga zaklenila in do nje ne bo več mogoče dostopati, si jo bo pa lahko učenec oziroma dijak spet izposodil.

Spisek knjig, ki si jih bo mogoče izposoditi prek storitve sBiblos je objavljen med pogostimi vprašanji: Seznam objavljenih e-knjig.

Uporabniški podatki za prijavo v storitev sBiblos

Za izposojo elektronskih knjig potrebuješ uporabniško ime in geslo, ki ju dobiš v svoji knjižnici. Uporabniško ime je sestavljeno iz dveh delov, ki ju vpišeš skupaj brez presledkov: 1. akronim tvoje knjižnice (ETRS) in 2. številka tvoje knjižnične članske številke.

Geslo za dostop do tvoje e-knjižnice sBiblos prejmeš v šolski knjižnici.

(Skupno 181 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost